På denne side vil vi viderebringe de svar, vi giver, på nogle af de spørgsmål, vi får på Strikbar. Spørgsmålene er oftest stillet i mails til os. Har du spørgsmål, du ikke lige finder svar på her, kan du skrive til os på mail@strikbar.dk.

 

-'Der står, at I leverer indenfor 1-3 hverdage - hvordan skal det forståes? Hvad skal jeg regne med?'

SVAR: Vi tilstræber altid at få sendt ordrer afsted samme dag, bestillingen er afgivet, hvis den er afgivet inden kl. 16.00. Vi sender med Post Danmark. Du kan regne med 1-2 dages leveringstid - alt efter om du har bestilt før eller efter kl. 16. Når vi skriver op til 3 dage, er det for at være på den sikre side:)

-'Min søn på 3 år vil ikke gå i uld, da han synes, det kradser. Kradser jeres uld?'

SVAR: Nogle mennesker (både børn og voksne) synes, ALT uld kradser. Der er meget stor forskel på, hvor meget uld kradser - og meget stor forskel på hvor 'kradsfølsom' man er. Vi har to slags uld; Lamauld og Yakuuld. Lamaulden skulle efter sigende være kradsfri, da lamauldens fibre er anderledes end fåreuldens. Men der vil altid være nogle, der synes, lamauld også kradser. Efter en tur i vaskemaskinen på uldprogram, bliver lamaulden endnu blødere - og du kan evt bruge balsam i stedet for vaskemiddel, hvis du vil have den endnu blødere. Vi kan love dig at Yaku Superwash-ulden IKKE kradser! Den er så blød, så blød - og ingen vil påstå, den kradser. Den kan også vaskes i maskinen på uldprogram. Vi håber, du finder en uld, din søn kan lide:)

-Jeg er total nybegynder og har aldrig strikket før. Hvad anbefaler I, jeg starter med at strikke?

SVAR: Der er mange forskellige projekter, du kunne starte med. Et forslag kunne være vores halsrør i Lamauld. Det er nemt at strikke i lamaulden og det er på forholdsvis tykke strikkepinde, så det skrider hurtigt fremad. Et andet forslag i Lamaulden kunne være pandebåndet, der er et lille overskueligt projekt, der kan klares på en aften eller to. Hvis du hellere vil strikke i bomuld, så anbefaler vi at starte med karklude eller håndklæder. Du vil sagtens kunne vælge et af de andre strikkekits også, men vil du starte HELT fra scratch og gå langsomt frem, så start med et af de nævnte kits:) Rigtig god fornøjelse med det!

-Hvis nu jeg kun har strikket ret indtil nu, kan jeg så godt kaste mig ud i at strikke babyvesten?

SVAR: JA!!! Babyvesten er et rigtig godt projekt, hvis du skal lære at strikke vrang. Kast dig endelig ud i det.

-Hvor kan jeg få hjælp, hvis jeg går helt i stå?

SVAR: Du kan ringe til os eller sende en mail, så forklarer vi dig, hvordan du skal komme videre. Og hvis ikke vi allerede har lavet en video, der kan hjælpe, så gør vi det gerne (vældig hurtigt) og sender til dig, så du kan komme videre. Er du i nærheden af Aarhus, kan du også kigge forbi og få hjælp (ring/skriv for aftale om tidspunkt). Forresten holder vi jo også diverse arrangementer (som Strik & Drik), hvor du kan komme og strikke med:)