Strikbar har en mission…

Hvordan kan det være, at vi har mødt SÅ mange gennem tiden ”som helt vildt gerne vil kunne strikke”, men som ikke gør det??? Vores fornemmelse er, at piger og kvinder stadig gerne vil lære at strikke.  Problemet er bare ofte, at de ikke har nogen til at lære dem det. Og det vil vi i Strikbar gøre noget ved. Vi vil lære jer at strikke…… både en sød, silkeblød vest til din baby, en lækker pude i fede farver til sofaen og nye designs til dig selv. Det er vores mission!! Vi håber, I tager udfordringen op.

 

 

 

 

Andrea Thygesen  

Kort fortalt er jeg 38 år, opvokset i yderste klitrække ved det vilde Vesterhav,uddannet lærer, arbejder som lærer og bor i Århus i en dejlig lejlighed i Midtbyen. Mine favoritter er: krabbeklør, bland-selv-slik, cafébesøg, rejser og solskin.

Jeg eeeeelsker at strikke og har efterhånden svært ved at lade strikketøjet blivehjemme. Hvis jeg er i gang med et stort projekt, har jeg et lille projekt samtidigt,så jeg altid kan have strikketøj med i tasken, uanset hvor jeg skal hen. Jeg slapper af med mit strikketøj - og føler samtidig en glæde ved at producere noget til nogen. Noget jeg lægger tid og energi i. Strikketøjet finder jeg frem, når jeg er på café med en eller flere veninder, når jeg ser tv, når jeg besøger venner og familie, når jeg er til foredrag/møder, når jeg er i toget/på færgen/er passager i bilen. Enkelte gange beder mine veninder mig om at pakke det sammen, hvis vi spiser på en fin restaurant;)

Jeg lærte at strikke af både min mormor og min farmor, da jeg var 5-6 år gammel. Det var dog først på efterskolen, jeg rigtig kom i gang og blev ret god til det. I teenageårene og i starten af tyverne havde jeg perioder, hvor jeg strikkede en del, og også perioder hvor jeg slet ikke strikkede. De seneste 5-8 år har jeg strikket uafbrudt.  Stort set da. Jeg har haft et par længerevarende udenlandsophold, hvor det var for varmt til at strikke - og jeg savnede strikkeriet voldsomt! Pyt med rugbrød og leverpostej, det kan jeg sagtens undvære….bare ikke mit strikketøj.

Jeg er ikke ekspert udi strikkekunsten, men jeg er ret god til at strikke og ved en del om det og lærer hele tiden nyt. Jeg strikker, jeg vil gerne lære fra mig - og jeg vil gerne gøre det nemmere for nybegyndere at komme i gang uden at behøve sidde ved siden af en ”oversætter”. Jeg håber at flere finder glæden ved at strikke - og at vi får lavet mange letforståelige opskrifter på lækre ting, der kan læses og forstås af alle mennesker og der gør at folk har lyst til at strikke.

Hvad end der er galt….det kan strikkes væk :o) 

 

 

Mette Sloth Lave

Jeg er 44 år og mor til to piger på 15 og 18 år. Jeg er født og opvokset i Smilets By, Århus, hvor jeg også bor i dag. Jeg er uddannet bachelor i erhvervssprog (engelsk og italiensk) og har arbejdet med konsulentvirksomhed indenfor brillebranchen, primært på engelsk. Sidenhen har jeg taget læreruddannelsen og har undervist i matematik, natur/teknik, håndarbejde, engelsk og idræt. Jeg har arbejdet som lærer i mange år og er meget glad for det. Mine favoritter er: italiensk sprog og kultur, at grine (være barnlig og åndssvag), familie, solrejser og overraskelser.

Jeg eeeeelsker også at strikke, jeg har blot gjort det alt alt for lidt. Når jeg har haft gang i et strikkeprojekt, så har jeg været fuldstændig afhængig….. afhængig af forskellige søde strikkekyndige veninders hjælp til at læse opskrifterne.  Og det har begrænset min produktion en del.  Strikkeopskrifter på alverdens lækkert strik har rakt tunge af mig, fordi jeg ikke har kunnet læse dem og det synes jeg har været rigtig ”træls”. Måske gav jeg op for let, men de virkede bare så uforståelige og uoverskuelige. Der manglede noget til én som mig, som rigtig gerne ville.

Jeg brænder for at se noget udvikle sig og for at være med til at flytte på noget eller nogen.  Jeg elsker at producere og være kreativ og nu er det blevet tid til at gøre det meget mere. Jeg håber at Strikbar vil gøre en forskel for ikke-strikkere og begynderstrikkere som jeg, så kreativitet, afslapning, produktivitet og glæde stadig kan dyrkes gennem strikning.